acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Into the Light

Bill Viola

Den amerikanske kunstneren Bill Viola (f. 1951) har arbeidet med video i snart et halvt århundre. Siden starten av 1970-tallet har han utforsket videomediets tekniske og estetiske muligheter. Ved hjelp av avansert lyd- og bildeteknologi skaper han romlige videoinstallasjoner med et sterkt fokus på betrakterens opplevelse. Verkene tar for seg filosofiske og psykologiske temaer, ofte med referanser til kunsthistorien og med åndelige undertoner.

Stavanger kunstmuseum har hatt gleden av å vise to videoinstallasjoner av Bill Viola som en del av sin faste samling siden 2012 og 2017. I denne utstillingen ønsker vi å utvide publikums opplevelse og forståelse av Bill Violas kunstnerskap og skape en bredere kontekst for de to populære verkene. Tittelen Into the Light kobler åndelige referanser med lysets betydning for videomediet og kunstnerens bruk av lyskilder og lysmodellering. Den er også tenkt som en inviterende gest mot betrakteren, som har en sentral rolle i Bill Violas kunstverk.

OM OPPLEGGET
På museet vil elevene bli kjent med Bill Viola og sentrale temaer i hans kunstnerskap gjennom en kort introduksjon i museets studio nona. Delvis ledet av kunstformidler og på egenhånd får elevene deretter oppleve Violas videoinstallasjoner i utstillingen. Avslutningsvis samles elevene i studioet for å reflektere over hva de har sett sammen med kunstformidler.


Antall: Maks. antall i en gruppe er 30 stk. Gruppen må være i samme kohort.

Varighet: ca. 60 min.

Tidspunkt for undervisningstilbud: Tirsdag – fredag mellom kl. 09:00 -14.30

Tilgjengelighet: Tilbudet er rullestolstilpasset, vær vennlig å si ifra på forhånd.

Bestillingsfrist: Vi ber dere bestille senest 2 dager i forveien.

Evt. endringer eller avlysning fra museet: Undervisningstilbudet vil kunne bli avlyst på kort varsel fra museet sin side, da det er strenge smittehensyn i disse tider. Føler en av pedagogene seg pjuske, vil vi avlyse tilbudet, det er derfor spesielt viktig at dere oppgir telefonnummeret til læreren som følger elevene, dette for å sikre god kommunikasjon med riktig kontaktperson.

Forhåndsregler ved besøk: Er du syk eller litt pjusk, hold deg hjemme. Host i albuekroken, hold avstand på 2 meter til museumspedagog. Vask deg ofte på hendene, eller bruk håndsprit. Museet har håndsprit tilgjengelig og vi ønsker at dere benytter dere av vår håndsprit idet dere ankommer museet.

Under omvisningen vil formidleren/museumspedagogen ha på seg munnbind.