acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

"I skyene"

Skyer i kunsten - før og nå

Vi er alle omgitt av skyer, både på himmelen over oss og i stadig større grad gjennom lagring av minner og informasjon. Vi sier ofte at vi lagrer ting i «skyen» og symbolet som brukes for lagring og nedlasting av data er ofte en forenklet sky. I utstillingen I skyene ser vi på hvilke måter skyer har inspirert kunsten, både i 1800-tallets landskapsmalerier og kunst i vår tid.

FOR BARNHAGE, 1-4 TRINN OG SFO
Sammen med en museumspedagog vil barna få oppleve skyer i maleri, fotografi og videokunst. Vi fokuserer i denne omvisningen på å se på hvor forskjellige skyer kan være i kunsten. Sammen skal vi la oss fascinere over de mange forskjellige skyene i utstillingen. Hvor kommer skyene fra? Hva ligner de på?

FOR 5-7 TRINN
En sky er sjelden alene i luften, og det kan være vanskelig å si akkurat hvilken type sky det er. På samme måte som planter og dyr deler vi skyer inn i grupper, arter og variasjoner. I omvisningen inviteres elevene til å bli kjent med de ulike skytypene som vi finner i utstillingen. Elevene vil møte skyer både i maleri, fotografi og videokunst.

FOR UNGDOMSSKOLE OG VIDEREGÅENDE SKOLE
Sammen med en museumspedagog inviteres elevene til å undersøke skyer i kunst fra 1800-tallet og fra vår samtid. I utstillingen ser vi at kunstnernes forhold til skyer ofte henger sammen med tiden de lever i. I landskapsmalerier av Hans Gude, J. C Dahl og Kitty Kielland kan vi se hvordan datidens utvikling av vitenskap og meteorologi har påvirket deres gjengivelse av skyer. Kunstnerne fra vår tid blir inspirert både av skyer på himmelen og den digitale skyen - lagring og minne.

Vi tilpasser omvisningen etter gruppens ønsker og behov.


Antall:
Maks. antall i en gruppe er 30 stk.

Varighet:
ca. 45-60 min.

Tidspunkt for undervisningstilbud:
Tirsdag – fredag mellom kl. 09:00 -15.00

Tilgjengelighet:
Tilbudet er rullestolstilpasset, vær vennlig å si ifra på forhånd.

Bestillingsfrist:
Vi ber dere bestille senest 2 dager i forveien.

Evt. endringer eller avlysning fra museet:
Undervisningstilbudet vil kunne bli avlyst på kort varsel fra museet sin side, da det er strenge smittehensyn i disse tider. Føler en av pedagogene seg pjuske, vil vi avlyse tilbudet, det er derfor spesielt viktig at dere oppgir telefonnummeret til de/den voksne som følger elevene/barna, dette for å sikre god kommunikasjon med riktig kontaktperson.

Forhåndsregler ved besøk:
Er du syk eller litt pjusk, hold deg hjemme. Host i albuekroken, hold avstand på 2 meter til museumspedagog. Vask deg ofte på hendene, eller bruk håndsprit. Museet har håndsprit tilgjengelig og vi ønsker at dere benytter dere av vår håndsprit idet dere ankommer museet.