Søndagsomvisning

Budskap fra folket

19. feb. 2023 KL. 14:00 - 15:00

Få mer ut av kunstopplevelsen!
Velkommen til søndagsomvisning i utstillingen Budskap fra folket - Reidar Aulie og Arne Ekeland. Omvisningen blir holdt av en av museets kunstformidlere, er åpen for alle og inkludert i din inngangsbillett.

Om utstillingen
Kunstnere har til alle tider kommentert menneskets rolle i verden. Kunstnerne Reidar Aulie (1904-1977) og Arne Ekeland (1908-1994) levde før, under og etter andre verdenskrig og skildret sin samtid med et sterkt sosialistisk engasjement. Begge trodde på menneskenes evne til å bygge en bedre fremtid sammen. De trodde på kunstens mulighet til å agitere for politiske meninger og er begge representerte med verk museets Halvdan Hafsten samling.

I denne utstillingen viser vi et utvalg kunstverk fra Halvdan Hafstens samling og tre arbeider fra en privat samling. Hafsten ga sin samling på 208 kunstverk til Stavanger kunstmuseum i 1984. Ekeland og Aulie er to av åtte kunstnere i samlingen, og vi har laget denne utstillingen fordi bildene skildrer en virkelighet med paralleller til vår egen tid. Kan Aulie og Ekelands politiske holdninger, deres skildringer av urett og troen på felleskapets kraft være til inspirasjon for oss som lever i dag?