acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg
Arrangement

Kuppelkupp: konsert med filmlansering

Past present & Tortusa med film av Alexander Gudmestad

12. nov. 2020 KL. 20:00 - 22:00

Denne kvelden kan man oppleve en kombinert premiere av kunstfilmer til albumet «Eternal Return» og konsert av trioen Past Present & Tortusa. Kunstfilmen er laget av filmskaper Alexander Gudmestad som har laget film til trioens album. Musikerne i trioen er årets Stavanger kunstner John Derek Bishop (alias Tortusa) (live sampling), Simen Kiil Halvorsen (trompet) og Alexander Hoholm (kontrabass).

Kjøp billetter via Ticket Co

OM PAST PRESENT & TORTUSA:

Past Present & Tortusa prøver å fange stemningen til Tortusas stemme og de akustiske instrumentene og slik skape et unikt lydbilde med en tydelig identitet. Albumet 'Eternal Return' beskrives som en refleksjon over naturens sykluser. Musikken tar ofte utgangspunkt i de klanglige og minimalistiske aspektene ved musikalsk struktur. Andre ganger er det rom for mer melodisk og rytmisk improvisasjon. De tre utøverne utforsker også det symfoniske uttrykket. Gruppen blander jazz, samtidsmusikk og elektronisk musikk på en måte som antyder både naturens vakreste og mest katastrofale øyeblikk.

I 2019 slapp trioen albumet Eternal Return på Jazzland Recordings og turnerte i Tyskland, Frankrike og Norge.

OM FILMENE:

Filmskaper Alexander Gudmestad har laget tre filmer som akkompagnerer Past Present & Tortusas album Eternal Return. Filmene følger albumets stemning og utvikling fra det dystopiske til det håpefulle, og er innspilt i Rogaland.

Nowhere

Nowhere er en visuell reise med utgangspunkt i Past Present & Tortusas sang med samme navn. Filmen beveger seg mediterende gjennom naturens beroligende landskap og menneskets kaotiske virkelighet på jakt etter den episke skjønnhet og harde sannhet.

Filmen er produsert av Tallfilm AS og er finansiert av Fond for Lyd og Bilde, Stavanger Kommune og Filmkraft Rogaland.

Black Mist

I Black Mist vrenges det Jærske landskapet til det ugjenkjennelige i takt med sangens mørke, dystre og mystiske stemning.

Dawn of Hope

Som tittelen tilsier, er Dawn of Hope en optimistisk forandring. Videoen beveger seg sakte ut av det mørke og marerittaktige uttrykket fra Black Mist, og inn igjen i det mediterende i starten av Nowhere.

Stab:

Regi / Foto / Klipp: Alexander Gudmestad

Foto: Nils Petter Midtun (Nowhere, Dawn of Hope)

Produsent: Siw Angell-Olsen (Nowhere, Dawn of Hope)

Bio:

Alexander Gudmestad (f.1989) er utdannet ved University College Falmouth, og har laget en rekke kortfilmer og musikkvideoer i Norge og Storbritannia. Han er bosatt i Stavanger.

www.alexandergudmestad.com


Informasjon om smittevernregler i forbindelse med COVID-19:

  • Stavanger kunstmuseum  følger Helsedirektoratets retningslinjer for arrangementer.
  • For å sikre rask smittesporing må alle kjøpe billett på forhånd. Dette gjelder også for publikumsgrupper som har gratis adgang til museet (barn, studenter og medlemmer av Venneforening og Kunstnerorganisasjoner).
  • Vi gjør oppmerksom på at det kan forekomme endringer i programmet som følge av COVID-19.
  • Vi ber publikum om å overholde generelle smittevernregler; hold minst en meter avstand til andre besøkende og to meter avstand til . Bruk håndsprit ved ankomst til museet og hold deg hjemme ved tegn på sykdom.