acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg
Arrangement

Kuppelkupp + Kapittel

Island Express med De naive

17. sep. 2020 KL. 19:00 - 20:30

De Naive - Island Express


I samarbeid med litteraturfestivalen Kapittel presenterer vi det helt nye performanceverket Island Express med kunstnergruppen De Naive.

Vi løper fra sted til sted. Hamrer løs på stubben, tar sats og velter ut av krattet. Vi drar i tråder, sager og jekker i ukjent terreng. Jamrer i kor, flytter en stein og høytrykksspyler utsikten. Vi presser ned og bygger opp transformative installasjoner. Slipper løs kaotiske krefter og igangsetter monumentale bilder. Er forvirret, roper om hjelp. Verktøy flyter ut i lange pauser med vassing. Drømmer om synkrone flash mob fantasier. Bærer på uhåndterbare materialer. Tar på stiletter og stuper uti Island Express.

Island Express er et performativt og stedspesifikt kunstverk av De Naive og Karoline Bakken Lund. Det fremføres i Mosvannsparken utenfor Stavanger kunstmuseum under årets Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet.

De Naive består av dansekunstnerne Harald Beharie, Julie Moviken og Charlott Utzig. Deres praksis beveger seg i et sjangeroverskridende landskap som utfordrer etablerte plattformer og strukturer for hvordan å skape og oppleve kunst. De Naive er også et demokratisk og sosialt prosjekt som ønsker å gjøre dans og performance tilgjengelig for allmennheten gjennom feltarbeid og aktiv bruk av offentlig rom som performative landskap.

I Island Express har de invitert med seg den transdisiplinære kunstneren Karoline Bakken Lund. Hun forsker på funnede objekter, tekstil, håndverk og det performative materialets iboende kvaliteter, deres relasjon til rom, omgivelser, kropp og situasjon. Sammen skaper de et hybrid, skulpturelt og performativt verk – Island Express.

Støttet av: Kulturrådet, FFUK og Tou Scene.
Foto: Joachim Patinir, Martyrdom of Saint Catherine (1515).


Informasjon om smittevernregler i forbindelse med COVID-19:

  • Stavanger kunstmuseum  følger Helsedirektoratets retningslinjer for arrangementer.
  • For å sikre rask smittesporing må alle kjøpe billett på forhånd. Dette gjelder også for publikumsgrupper som har gratis adgang til museet (barn, studenter og medlemmer av Venneforening og Kunstnerorganisasjoner).
  • Vi gjør oppmerksom på at det kan forekomme endringer i programmet som følge av COVID-19.
  • Vi ber publikum om å overholde generelle smittevernregler; hold minst en meter avstand og bruk håndsprit ved ankomst til museet. Hold deg hjemme ved tegn på sykdom.