Gratis filmvisning

Hver torsdag hele sommeren

12. aug. 2021 KL. 16:30 - 19:00

Som en del av utstillingen Bill Viola – Into the Light viser vi i auditoriet et rullerende program med et utvalg av Bill Violas videoarbeider.

Hver torsdagsettermiddag denne sommeren kan du oppleve Bill Violas verk The Passing fra 1991 og I Do Not Know What It Is I Am Like fra 1986.

Visningene er gratis og åpne for alle.

16.30 The Passing, 1991 (Varighet 56 min)

A personal response to the spiritual extremes of birth and death in the family. Black-and-white nocturnal imagery and underwater scenes depict a twilight world hovering on the borders of human perception and consciousness, where the multiple lives of the mind (memory, reality, and vision) merge.

17.30 I Do Not Know What It Is I Am Like, 1986 (Varighet 89 min)

I Do Not Know What It Is I Am Like is a personal investigation of the inner states and connections to animal consciousness we all carry within. The work is in five parts, and functions like a map of the animal psyche. Images of animals mediate a progression from an initial stage of “pure being” (a herd of bison moves within a vast open landscape, the camera confronts the glaring eye of an owl), proceeding through stages of the rational and the physical orders (a researcher is at work in his study, images flicker past at the limits of perception), finally arriving at a state beyond logic and the laws of physics (devotees participate in a Hindu fire walking ritual, a fish flies out of a mountain lake, soaring over the tree tops to come to rest on the floor of a pine forest).

Det er 44 plasser i auditoriet.
Møt opp på museet i forkant av visningen og få din gratisbillett i resepsjonen.

Informasjon om smittevernregler i forbindelse med COVID-19:

• Stavanger kunstmuseum  følger Helsedirektoratets retningslinjer for arrangementer.
  • Vi gjør oppmerksom på at det kan forekomme endringer i programmet som følge av COVID-19.
  • Vi ber publikum om å overholde generelle smittevernregler; hold minst en meter avstand til andre besøkende og to meter avstand til museets ansatte. Bruk håndsprit ved ankomst til museet og hold deg hjemme ved tegn på sykdom.
  • For å overholde Helsedirektoratets retningslinjer oppbevarer vi navnene på deltakere på et arrangement i 10 dager etter gjennomføringen. Dette for å sikre rask smittesporing.