Utstilling

Fra balkongen

Utstilling med performanceprogram

07. nov. 2020 - 27. des. 2020

Lørdag 7. november åpner vi dørene for utstillingen Fra balkongen - et blikk på den regionale kunstscenen. I utstillingen vises verk av 30 kunstnere fra vår region. Du kan lese mer om utstillingen her.

Flere av kunstnerne i utstillingen vil delta med performance:

Lørdag 7. november kl. 11-16: Performance ved Anne-Marte Eidseth Rygh
Eidseth-Rygh vil i løpet av hele museets åpningstid knytte sammen et bånd bestående av sin mors, sitt eget og sin datters hår/DNA. Bakgrunnen for verket er tanker rundt frihetsbegrensning og genetisk påvirkning. I følge forskning og epigenetikk kan individets respons på en situasjon endre DNA og overføres til neste generasjon gjennom transgenerasjonelle minner så langt som til femte ledd. I en slik sammenheng endres også tanker om hva som er mitt, ditt og vårt.

Søndag 8. november kl. 13-15: Performance ved Anna Ihle
Anna Ihle har laget skulpturen Grinding som både er en installasjon og en performance. Skulpturen tar utgangspunkt i formen til kunstnerens bittskinne. Bittskinnen bruker hun jevnlig, spesielt i perioder med mye stress. Skulpturen er formet med en vinkelsliper og størrelsen er tilpasset kunstnerens kropp. Kunstneren vil hvile i skulpturen søndag 8. november kl. 13-15.

Torsdag 12. november kl. 20: Kuppelkupp
Denne kvelden kan man oppleve en kombinert premiere av kunstfilmer til albumet «Eternal Return» og konsert av trioen Past Present & Tortusa. Kunstfilmen er laget av filmskaper Alexander Gudmestad som har laget film til trioens album. Musikerne i trioen er årets Stavanger kunstner John Derek Bishop (alias Tortusa) (live sampling), Simen Kiil Halvorsen (trompet) og Alexander Hoholm (kontrabass). Les mer om Kuppelkupp her.

Søndag 15. november kl. 12-15: Performance SPIR@L ved Agnes Btffn
Verket SPIR@L er en performance som består av en skulptur og en levende sokkel. Kroppen er dekket av et blodrødt silkestoff og fungerer som en bevegelig sokkel. Skulpturen på sokkelen er satt sammen av leketøy som ser ut som våpen. Med skulpturen balanserende på hodet går kunstneren inn og ut av en usynlig spiral som hun tegner med føttene. Vandringen er rolig og foregår i stillhet. Av og til lager kunstneren lyder med stemmen. Verket tar utgangspunkt i kunstnerens personlige erfaringer og i tanker om kroppens og sinnets styrke og sårbarhet.

Lørdag 28. november kl. 14: Performance ved Ann Kristin Bergesen
I utstillingen vises videoverket Dancing with headphones samt en live performance med samme tittel der man blir vitne til en person som ikke forholder seg til omgivelsene, men danser alene etter musikk vi som betraktere ikke kan høre eller ta del i. Under performancen vil Bergesen danse til musikk bare hun kan høre. Performancen vil vare ca. 5 minutter.