Arrangement

Kapittel 2022

Samtale med Molly Øxnevad

23. sep. 2022 KL. 12:00 - 13:00

I samarbeid med Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, 2022 inviterer vi til en samtale med forfatteren Molly Øxnevad. Samtalen ledes av Karoline Skarstein.

Molly Øxnevad er født 1996 i Stavanger, og er for tiden bosatt i Viborg i Danmark. Hun debuterte med romanen En sånn rød amerikansk scooter, som fikk svært gode anmeldelser da den kom i 2020. I sin nyeste bok, Feminin gange (Oktober, 2022) skildrer hun eks-kjærestene Tor og Liam på reisen til Rikshospitalet, der Liams behov for kjønnsbekreftende behandling skal bli vurdert. Øxnevad har høstet svært gode kritikker for sitt forfatterskap. Hennes bøker er viktige bidrag til formidlingen av transerfaringer i norsk litteratur og til den offentlige debatten om transpersoners rettigheter.

Karoline Skarstein er født 1992 i Bergen, og er for tiden bosatt i Stavanger. Hun har utdannelse innenfor sosiologi og forfatterstudier, og er en aktiv samfunnsdebattant og forsvarer av transpersoners rettigheter. Skarstein er leder i foreningen FRI, lokallag Rogaland, tidligere nestleder i Pasientorganisasjonen for Kjønnsinkongruens, og er selv transkvinne.

Foto: Theodor Sørhus/Johan Grimstvedt.