Experiences of Oil

24. nov. 2020 KL. 19:00 - 18:00

Experiences of Oil
Digital konferanse, 22.–24. November 2020

I samarbeid med Kuratorpraksis, Fakultetet for kunst, musikk og design, Universitetet i Bergen ønsker vi velkommen til konferansen Experiences of Oil. Målet med konferansen er å åpne opp diskusjonen om de sosiale, kulturelle og emosjonelle sidene ved olje og føre sammen fagmiljøer og enkeltpersoner i en kollektivt utforskende samtale. Vi ser fram til å skape en digital plattform for disse fremragende kunstnerne, kunsthistorikerne, kuratorene, filmskaperne og visuelle antropologene slik at de kan dele sine tanker og arbeid gjennom to dager med presentasjoner, performanceforelesninger og panelsamtaler.

Konferansen innledes søndag kveld 22. november med en performance av billedkunstner Anna Ihle og et åpningsforedrag av Kathryn Yusoff (via videolink), Professor of Inhuman Geography in the School of Geography at Queen Mary, University of London. Et begrenset antall plasser er tilgjengelig for deltakelse i museets auditorium (se separat billettkategori). Denne delen av konferansen vil også være digitalt tilgjengelig.

Mandag 23. og tirsdag 24. november vil konferansen arrangeres digitalt, med mulighet for aktiv deltagelse fra publikum.

Deltakelse er gratis. Påmelding innen mandag 16. november. Fullt program vil bli annonsert på stavangerkunstmuseum.no og sendes på epost til alle påmeldte. Konferansen vil bli holdt på engelsk.

Bidragsytere
Iheanyi Onwuegbucha/George Emeka Agbo, Ayọ̀ Akínwándé, Ana Alenso, Brett Bloom, Fiona Clark, Massimiliano Mollona/Anne Marthe Dyvi, Clementine Edwards, Rachel Grant, Melissa Gronlund, Laura Hindelang, Anna Ihle, María Esperanza Rojo Jiménez, Roshini Kempadoo, Natasha Marie Llorens, Laura Napier, Lina Patmali, Oleksiy Radynski, Rachel O'Reilly, Karl Emil Rosenbæk, Elena Sorokina, Sanaz Sohrabi, Ala Younis, Kathryn Yusoff.

Experiences of Oil er organisert av Anne Szefer Karlsen (kurator og professor i kuratorpraksis, Universitetet i Bergen) og Helga Nyman (kurator, Stavanger kunstmuseum), og samprodusert av Stavanger kunstmuseum og Kuratorpraksis, Fakultetet for kunst, musikk og design, Universitetet i Bergen.

Konferansen er støttet av Fritt Ord og Norsk kulturråd.

Foto: Ana Alenso, Tropical Dutch disease, 2014. Found objects and an anonymous photograph of one of the first oil explorations in Venezuela.