Arrangement

Babyomvisning

Opplevelser av olje

17. nov. 2021 KL. 11:30 - 12:30

Velkommen til babyomvisning i utstillingen Opplevelser av olje sammen med museumspedagog Marie Skretting. Babyomvisning er en omvisning tilpasset deg som er i permisjon med barn opptil 1 år som ønsker litt kulturelt påfyll. Sammen med barna utforsker vi kunsten i et rolig tempo. Billetter finner du på TicketCo.

Opplevelser av olje

I en tid hvor ordet olje blir erstattet med samlebegreper som energi og hvor fremtiden for oljesektoren blir debattert, dveler denne utstillingen i nåtiden og griper fatt i det mulige trauma som utvinningen av fossile brensel har skapt for samfunn og for enkeltindivider.

Utstillingen viser kunstverk av norske og internasjonale kunstnere som på ulike måter behandler erfaringer av å leve tett på oljen og dens ringvirkninger i samfunnet. Kunstverkene utforsker sosiale, kulturelle og emosjonelle sider ved olje og dens økonomiske og politiske rammer på poetiske, humoristiske, kritiske og aktivistiske måter.

Gjennom disse vil utstillingen ta for seg oljens usynlighet, dens språk, forestillinger og billedkulturer, men også temaer som identitet, nasjonalstat, maktstrukturer og urbefolkningers perspektiv. Målet med utstillingen er å bidra til samtalen om hvilke erfaringer oljen har skapet for samfunn og enkeltindivider – i Norge og globalt. Ved å skape utveksling og se på likheter mellom ulike oljeproduserende samfunn kan vi kanskje utfordre ideene vi har om vår egen nasjon og rolle i en global, presserende situasjon.

Maks antall deltakere: 10 voksne med babyer

Informasjon om smittevernregler i forbindelse med COVID-19:

  • Stavanger kunstmuseum  følger Helsedirektoratets retningslinjer for arrangementer.
  • For å sikre rask smittesporing må alle kjøpe billett på forhånd, og alle billetter må være registrert med navn på personen som skal delta.
  • Vi gjør oppmerksom på at det kan forekomme endringer i programmet som følge av COVID-19.
  • Vi ber publikum om å overholde generelle smittevernregler; hold minst en meter avstand til andre besøkende og to meter avstand til kunstformidler. Bruk håndsprit ved ankomst til museet og hold deg hjemme ved tegn på sykdom.