ALBERTS / HENNIG / NILSSEN-LOVE

20. aug. 2021 KL. 19:00 - 20:00

ALBERTS / HENNIG / NILSSEN-LOVE
Sound - Material - Architecture

Ved første øyekast er ensemblet med Kristoffer Berre Alberts (saksofon), Paal Nilssen-Love (trommer) og Ludger Hennig (elektronika) en trio. Og ved et første møte kan man beskrive glasskuppelen på Stavanger kunstmuseum som ekstremt problematisk, til og med vanskelig, fra et akustisk perspektiv. Men hvis man ser på møtet mellom de to fra et musikalsk perspektiv, blir resultatet en spennende kvartett: trioen utvides av en annen medspiller; fremføringsstedet. Med tallrike ekko, refleksjoner, resonanser og fokusfenomener, inneholder hver lyd, hvert musikalsk atom sin individuelle romlige kvalitet. Dette skaper et collage av komplekse romlige sammenstillinger som kan endres sakte, jevnt, men også plutselig og uventet i flere retninger. Sonisk arkitektur møter materiale og lyd, og skaper et musikalsk samarbeidsspråk in situ.

Kristoffer Berre Alberts - Saksofon
Paal Nilssen-Love - Trommer
Ludger Hennig - Programvareinstrumenter
Glasskuppelen - Sonisk arkitektur

Kristoffer Berre Alberts
(f. 1982) har med bakgrunn som jazzmusiker gjort alt fra akustisk amerikansk frijazz til europeisk improvisert samtidsmusikk. Med sine samarbeid og utgivelser med Steve Noble, Maja Ratkje, Lasse Marhaug, Cortex, Paal Nilssen-Love, Terrie Ex og SAKA, utmerker han seg som en av de mest interessante saksofonspillerne i Skandinavia. Han er for tiden stipendiat ved Fakultetet for utøvende kunstfag, Universitetet i Stavanger.

Ludger Hennig
(f. 1969) arbeider innenfor lydkunst og datamusikk og har utforsket forskjellige lydmaterialer som stålstrenger, glassplater og gjenstander. Han har også jobbet med manipulering av akustiske romlige dimensjoner i arkitektur, lydskulpturer og lydinstallasjoner. Siden 2005 har han utvidet sitt kunstneriske arbeidsfelt innen improvisert musikk, lydarkitekturer, høyttalerprojeksjoner og auditiv persepsjon. Hans prosjekter innenfor improvisert musikk har ofte en kollaborativ karakter, og han har jobbet med et bredt spekter av høyt profilerte komponister, musikere og lydartister.

Paal Nilssen-Love
(f. 1974) vokste opp i Stavanger og er en av de mest profilerte trommeslagerne på den norske jazzscenen. Han har vært sentral i band som The Thing, Frode Gjerstad Trio, Atomic og Scorch Trio, og samarbeidet med musikere som Peter Brötzmann, Ken Vandermark, Akira Sakata og Otomo Yoshihide. I de siste årene har han stor suksess med sitt eget band Large Unit som består av 14 nordiske musikere. Nilssen-Love har vært med å starte opp improfestivalen All Ears og jazzfestivalen Blow Out og driver i tillegg sitt eget plateselskap PNL Records.

Foto: Rita Scrofani