Ruth Asawa åpnet i Oxford - til Stavanger i oktober

Samarbeidsprosjekt åpnet i Oxford denne helgen, utstillingen kommer til Stavanger til høsten.

Fredag 27. mai åpnet utstillingen Ruth Asawa – Citizen of the Universe i Modern Art Oxford. Stavanger kunstmuseum har jobbet sammen med Modern Art Oxford om denne utstillingen i flere år og er svært glade for at den nå åpner.

Kurator ved Stavanger kunstmuseum Vibece Salthe deltar på en kuratorsamtale med kollega Emma Ridgeway i forbindeles med åpningen 27. mai. Til stede på åpningen var også styreleder i Museum Stavanger, MUST, Sverre Uhlving, administrerende direktør i MUST, Siri Aavitsland og avdelingsdirektør for Stavanger kunstmuseum Hanne Beate Ueland.

«Denne utstillingen er en stor satsning for Stavanger kunstmuseum», sier avdelingsdirektør Hanne Beate Ueland, som er stolt over for muligheten til å vise Asawas kunst i den aller første museumsutstillingen i Europa.

Styreleder Sverre Ulhvig er glad for at utstillingen har latt seg gjennomføre tross store utfordringer som følge av pandemien. «Jeg er imponert over arbeidet som ligger bak en slik utstilling og stolt over å representere Museum Stavanger i Oxford», sier han.

Administrerende direktør Siri Aavitsland gleder seg til åpningen og ser frem til at utstillingen skal kommer til Stavanger til høsten. «1. oktober åpner denne enestående utstillingen i Stavanger. Det blir en stor begivenhet for Stavanger og hele Norge», sier hun.