Fullsatt kunstmuseum da Jan Groth-utstillingen åpnet

Foajeen på Stavanger kunstmuseum var full av forventning da Jan Groths siste utstilling "Forløp og volum" åpnet på Stavanger kunstmuseum fredag 6. mai.

-Jan Groth visste hva vi skulle få se her i Stavanger kunstmuseum og han var stolt og fornøyd, sa Karin Hellandsjø ved åpningen av utstillingen "Forløp og volum" i Stavanger kunstmuseum fredag 6. mai.

-Nyskapende til det siste

Utstillingen, som skal vises fram til 4. september, er den siste utstillingen Jan Groth selv fikk mulighet til å involvere seg i. Kunstneren gikk bort i mars i år.

Det var derfor mange venner og nære kolleger av Groth som deltok under åpningen ved kunstmuseet.

Kunsthistoriker Karin Hellandsjø, som holdt åpningstalen, er selv en av dem. Hun har kjent og jobbet nært med Jan Groth i femti år. -Jan var utrettelig i sin kunstnergjerning og nyskapende til det siste. Veggtegningene som vises her er eksempler på det. De er monumentale og intime og her utgjør de fire tegningene en totalinstallasjon eller et allkunstverk, sa Hellandsjø.

Åpning Jan Groth
Avdelingsdirektør Hanne Beate Ueland, kurator Vibece Salthe og Groths nære venninne Anne Birgitte Paulsen var glade for å møtes under utstillingsåpningen. Foto: Oddbjørn Erland Aarstad/MUST

Takknemlig museum

Hanne Beate Ueland, avdelingsdirektør ved kunstmuseet, la vekt på det gode samarbeidet kunstmuseet, og spesielt kurator Vibece Salthe, har hatt med Jan Groth gjennom svært mange år.

-Vi ser stolte og glade for å være betrodd oppgaven med å forvalte Jan Groths kunstnerskap videre. Nå skal vi bidra til at nye generasjoner opplever den presise streken og dens bevegelser mot underlaget og i rommet, sa Hanne Beate Ueland og uttrykte museets takknemlighet for det Jan Groth har betydd og bidratt til for Stavanger kunstmuseum.