must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

Skulptur

Jone Kvie

Vi har gleden av å ønske alle grupper velkomne inn i kunstner og skulptør Jone Kvies forunderlige verden! Kvie er i dag kanskje mest kjent for sine store og skinnende blanke atomsopplignende skulpturer fra starten av 2000-tallet. Kunstneren er født i 1971, Stavanger, og tilhører dermed generasjonen som vokste opp med frykt for atomvåpen og Den kalde krigen som en del av hverdagen. Og det er nettopp påvirkningen fra oppvekst- og ungdomsår, samt utforskningen av skulpturens muligheter og begrensninger, som kjennetegner store deler av hans produksjon. Samtidig har kunstnerens fascinasjon for universet og menneskets plass i uendeligheten, inspirert til en rekke skulpturelle arbeider.

Sammen med de yngste målgruppene vil vi undre oss over skulpturenes uvanlige former og overflater; har vi sett noe lignende tidligere? I skogen? I drømmer? På stranden? Sammen med museets kunstformidler lar vi fantasien løpe løpsk i Kvies underlige landskap.

For de eldre elevene vil det være naturlig å gripe tak i Kvies fascinasjon for universet, samt frykt for atomkrig. Gjennom dialog og diskusjon vil vi kunne nærme oss innholdet i Kvies mange skulpturer. Er Kvies fascinasjon og frykt aktuell i dag? Hvilke frykter har dagens ungdommer?

Omvisningen varer i 45-60 min

Les gjerne mer om utstillingen her.


FOTO: Untitled (Carrier), 2006.