must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

Djurberg & Berg

Video, skulptur og installasjon

Bli med inn i kunstnerparet Nathalie Djurberg og Hans Bergs forunderlige verden, der fabeldyr snakker og de klassiske eventyrfortellingene er snudd på hodet. Nathalie Djurberg er kjent for sine animasjonsfilmer med leirdukker, som opptrer i surrealistiske scenarier hentet fra drømmer og mareritt, akkompagnert av Hans Bergs atmosfæriske musikk. Djurberg lager figurene for hånd i modell-leire og filmer ved bruk av stop-motion. I senere tid har kunstverkene utviklet seg romlig til store installasjoner med skulpturer, videoprojeksjoner og lyd. Stavanger kunstmuseums hovedsal er transformert til en slik multimedial installasjon, som publikum kan gå inn i.

Mange av fortellingene og figurene i Djurbergs kunstverk er hentet fra populærkulturelle uttrykk som animasjonsfilmer for barn og musikkvideoer. Samtidig er handlingen ofte mørk, og tematiserer grunnleggende drifter og instinkter som sjalusi, hevn, grådighet og begjær. 

TILBUD OM OMVISNING
Vi inviterer alle trinn til 45 minutters omvisning i utstillingen sammen med en kunstformidler. Formidlingen er dialogbasert og tar utgangspunkt i elevenes opplevelser og egne refleksjoner. Vi tilpasser formidlingen og valget av kunstverk til elevenes alder og nivå. For de minste er det kanskje mest spennende å få gå inn i et kunstverk, lytte til lyden og se på alle fantastiske farger og former. Elever på ungdomstrinnet og i videregående skoler kan analysere kunstverkenes virkemidler og bruke videoarbeidene som inspirasjon til eget skapende arbeid med film.

SELVBETJENT VERKSTED
I løpet av utstillingsperioden er det mulig å bruke museets verksted til å lage egne figurer i modellleire. Bruk av verkstedet må avtales på forhånd.