acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Utstillingen "I skyene"

FOR VIDEREGÅENDE SKOLE

Vi er alle omgitt av skyer, både på himmelen over oss og i stadig større grad gjennom lagring av minner og informasjon. Vi sier ofte at vi lagrer ting i «skyen» og symbolet som brukes for lagring og nedlasting av data er ofte en forenklet sky. I utstillingen I skyene ser vi på hvilke måter skyer har inspirert kunsten, både i 1800-tallets landskapsmalerier og kunst i vår tid.

I UTSTILLINGEN
Sammen med en museumspedagog inviteres elevene til å undersøke skyer i kunst fra 1800-tallet og fra vår samtid. I utstillingen ser vi at kunstnernes forhold til skyer ofte henger sammen med tiden de lever i. I landskapsmalerier av Hans Gude, J. C Dahl og Kitty Kielland kan vi se hvordan datidens utvikling av vitenskap og meteorologi har påvirket deres gjengivelse av skyer. Kunstnerne fra vår tid blir inspirert både av skyer på himmelen og den digitale skyen - lagring og minne.


Antall:
Maks. antall i en gruppe er 20 stk. Dette for å kunne overholde 1 meter avstand mellom hver elev og lærer og 2 meter mellom gruppen og museumspedagog.

Varighet:
ca. 45 min.

Tidspunkt for undervisningstilbud:
Tirsdag – fredag mellom kl. 08:30 -10:30.

Tilgjengelighet:
Tilbudet er rullestolstilpasset, vær vennlig å si ifra på forhånd.

Bestillingsfrist:
Vi ber dere bestille senest 2 dager i forveien.