Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Marianne Heier

"O"

Den norske billedkunstneren Marianne Heier (f. 1969) har i samarbeid med dansekollektivet Kunstgress laget verket «O». Verket står i relasjon til Kitty Kiellands kunstnerskap og ble fremført som performance under åpningen av utstillingen Fri luft - Kitty L. Kielland. Performancen vil bli vist igjen tre ganger i løpet av utstillingsperioden.

Heiers utgangspunkt for verket «O» er Kitty Kiellands grunnleggende tanker om kjønn. Er landskapet og fremstillingen av det kjønnsnøytralt i Kiellands bilder? Eller kan det knyttes til mannlige og kvinnelige kvaliteter? Disse spørsmålene stiller Heier i sitt eget verk hvor en installasjon av 58 pelser tar form av et landskap. 

TILBUD OM OMVISNINGEN 
Elevene vil i omvisningen bli kjent med kunstformene performance og installasjon. Det vil også legges vekt på Kiellands kunstnerkskap, særlig torvmyrmotivene. I omvisningen vil det bli rom for diskusjon om kjønnsroller, men også om temaet dyrevern. Verket kan fungere godt i kombinasjon med en omvisning i Dive – into the collection.

Ta kontakt så tilrettelegger vi omvisningen etter den aktuelle målgruppens ønsker og behov.