must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

Skulpturparken

Fra statue til abstrakt skulptur

Vi tilbyr omvisning i vår vakre skulpturpark utenfor kunstmuseet i perioden 30. mai - 16. juni, mens vi holder hovedsalene stengt for montering av utstillingen Fri luft: Kitty L. Kielland. Det er fortsatt mulig å besøke utstillingene Tid og tendens - Norsk kunst fra mellomkrigstiden og Dive - Into the collection i denne perioden.

I parken ser vi på skulpturer av kunstnerne Magnus Vigrestad, Jan Groth, Bård Breivik og Aase Texmon-Rygh. Vi diskuterer kunstverkenes formale uttrykk, materialer, plassering og virkemidler. Vi trekker også frem skulpturprosjektet Broken Column av kunstneren Antony Gormley som består av 23 rustne jernstatuer, som er plassert på sentrale steder i byen vår.