must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

Flora

mellom planter og mennesker

Kan trær snakke? Skriker gresset når det klippes?
Vi inviterer barnehager og skoleklasser til gratis omvisning i utstillingen
Flora – mellom planter og mennesker

Utstillingen viser kunstverk som handler om planter og vårt forhold til planter. Opplevelsen starter i parken utenfor museet med kunstneren Camilla Berners drivhuslignende skulptur, der hun har samlet invaderende planter fra Mosvannsparken. Inne i utstillingssalene henger en gigantisk bjørnekjeks fra taket. Den er hele åtte meter lang og har en stilk med en hul og rødlig innside – som om den var av kjøtt og blod. I to videoer av finske Kalle Hamm gjøres impulser fra planter som blir utsatt for berøring om til lyd. Kunstneren Gerd Tinglum sammenstiller truede plantearter med portretter av historiske kvinner. Og på gulvet ligger en enorm skulptur av verdens største vannlilje, hjelpeløs og tørrlagt.

Vi tar de minste med på en oppdagelsesreise i utstillingen og undres over alle de spennende kunstverkene. Hvordan oppleves de og hva kan de fortelle? Til de eldre elevene tilbyr vi dialogbasert omvisning tilpasset alder og aktuell læreplan. Kunstverkene i utstillingen gir historiske perspektiver på læren om planter (botanikken) og tar opp temaer knyttet til kolonialisme, imperialisme og dagens interesse for planter, økologi og klima.

Les mer om utstillingen Flora - mellom planter og mennesker.

Vi tar imot grupper tirsdag-fredag i tidsrommet 09.00-15.00.
Omvisningen varer i ca. 45 minutter.
Maks 30 elever pr. gruppe.

Foto: Marie von Krogh