must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

Elektronisk musikk

Foredrag med Guttorm Andreasen

11. jan. 2018 KL. 18:00 - 19:00

I anledning utstillingen Dark Side of the Moon - Nathalie Djurberg og Hans Berg inviterer vi til foredraget

"In strange lines and distances..."
OM DEN ELEKTRONISKE MUSIKKENS HISTORIE FRA FRANCIS BACON TIL HKEEM
Elektronisk musikk. Maskinmusikk. Synthesizere, samplere og roboter. I dag domineres musikken fullstendig av elektronisk generert og elektronisk produsert musikk, fra EDM til hip hop og alt i mellom. I den totale dataalderen tar vi elektronisk musikk for gitt. Men det har ikke alltid vært sånn. Det er bare én generasjon siden Kraftwerk var en sensasjon og musikere var redde for å miste jobbene sine når maskinene tok over.

I dette spennende musikkforedraget forteller journalist og musiker Guttorm Andreasen (f. 1966) alt om den elektroniske musikkens historie, fra den spede begynnelsen på slutten av 1800-tallet til dagens dominerende lyd. Det blir historier, anekdoter, teknologi, tilfeldigheter og spennende sammenhenger. Og du får selvfølgelig høre all musikken underveis!

www.guttormandreasen.no