must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

Kuppelkupp

Kritikersamtaler og Live Cinema Performance med Transforma

19. okt. 2017 KL. 18:00 - 21:00

KRITIKERSAMTALER
I Kritikersamtaler, initiert av VISP i Bergen, blir aktuelle utstillinger gjenstand for en diskusjon om hva de er, hva de gjør og hvordan vi kan forholde oss til kunsten som presenteres. Et panel bestående av både kritikere og andre vil gi sine meninger og inntrykk av det som presenteres. Innspill og spørsmål fra publikum ønskes veldig velkomment, i en åpen samtale der vi kan diskutere utstillinger og prosjekter. Å stille ut kunst, eller lage utstillinger er en henvendelse til offentligheten og fortjener således et svar. Det ønsker Kritikersamtaler å være!

Velkommen til kritikersamtaler som denne gangen i sin helhet vil være viet Screen City biennalen! Samtalen ledes av Åse Løvgren, VISP.

Marit Sjelmo (f. 1988) er litteraturviter og har de siste årene jobbet freelance med kunstkritikk, oversettelse og forlagsarbeid. Hun har en mastergrad i allmenn litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo og Universidad Complutense de Madrid, og er for tiden ansatt som forskningsassistent ved Nasjonalbiblioteket. Hun skriver jevnlig for blant annet billedkunst.

Stian Gabrielsen (f.1981), bosatt i Oslo, er skribent, kunstkritiker og kunstner, med en mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo. Han skriver jevnlig for det nordiske kunsttidsskriftet Kunstkritikk, hvor han i en periode har virket som norsk redaktør. Han har også skrevet fiksjon, deriblant kortromanene, Sstrangling Ffrozen Fflamingo (Frenetic Happiness, 2014) og Passasjerene (Novus forlag, 2014). Siden 2015 har han vært med å drive visningsstedet Diorama i Oslo.

Helen Eriksen er billedkunstner og arbeider i tillegg med undervisning. Hun er født i Liverpool, men bor i Oslo. Eriksen er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo og har også studier innenfor litteratur, språk og offentlig kunst. Hun driver Tenthaus Oslo prosjektrom i tillegg til sin egen praksis som billedkunstner.

Åse Løvgren er billedkunstner og kurator og er prosjektutvikler i VISP. For tiden arbeider hun også med det kunstneriske forskningsprosjektet Synsmaskinen ved KMD, Bergen, som undersøker kriser i vår tid.

TRANSFORMA
I samarbeid med Screen City Biennial er vi stolte av å kunne invitere til Live Cinema Performance med den tyske kunstnergruppen Transforma.

Transforma skaper særegne atmosfæriske opplevelser ved hjelp av lyd, bilder og objekter. Verkene deres spiller på koblingene mellom materielle elementer, abstrakte fortellinger og en direkte opptaks/projeksjonssituasjon. Kunstnergruppen, som ble etablert i Berlin i 2001 og består av Luke Bennett, Baris Hasselback og Simon Krahl, har slik skapt sin helt særegne sjanger. Noe som også har gjort dem til ettertraktede samarbeidspartnere for en rekke kunstnere, både innenfor musikk, teater og billedkunst. De har stilt ut og vist sine performancer på en rekke større festivaler og visningssteder over hele verden.

Les mer om Screen City Biennale, årets program og kunstnere.

25-ÅRINGEN
Innkjøp til Stavanger kunstmuseums samling 1992-2017
Å bygge en samling er et av museets kjernevirksomheter. Men hvordan skapes en samling? Hva kjøpes inn og hva velges bort? Hvor mye har museet tilgjengelig til innkjøp av kunst? Hvert av de 25 årene er representert med ett kunstverk. Øvrige innkjøp er presentert på vegg sammen med hvert års budsjett og innkjøpskomité.

OM KUPPELKUPP
Kuppelkupp er navnet på en rekke langåpne torsdagskvelder med kunstfaglig og sosialt program. Dette er stedet for å komme sammen med andre kunstinteresserte, oppleve performance og temporære kunstprosjekter, høre kunstnersamtaler og delta i debatter. Vårt inngangsparti glasskuppelen byr på god stemning med musikk, bar og god mat fra våre lokale samarbeidspartnere

Foto: Transforma