Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Kuppelkupp

Nye verk av Anna Ihle

26. apr. 2018 KL. 18:00 - 21:00

Velkommen til å feire vårens anmarsj med oss på Kuppelkupp
Denne kvelden presenterer vi det nye arbeidet Usunt Opplegg & Andre Aktiviteter av kunstneren Anna Ihle i glasskuppelen. Det blir også introduksjon og presentasjon om kunstneren Candice Breitz og verket Love Story ved museumspedagog Katharina Ueland.

Rekreasjon ligger til grunn for verkene som Anna Ihle vil vise på Kuppelkupp, torsdagen før arbeidernes dag. Arbeidene er direkte inspirert av et radiointervju med Spekter-direktør Anne-Kari Bratten 10. januar 2018, hvor hun uttaler seg om kvinner som jobber deltid samt av en tale som ble holdt på åpningen av utstillingen Bjarne Melgaard/Sverre Bjertnes i Stavanger tidligere i år. Ihle har invitert det lokale koret Voice of the Soul Choir, ledet av Priscila Serrano, til å fremføre et verk komponert av musiker Jens Borge som en del av en instruksjons-performance. Sammen med små, tvetydige intervensjoner i programmet og i kuppelen aktiverer Ihle spørsmål knyttet til arbeid, produktivitet, fritid og rådende ideal og hierarkier i vårt samfunn.

PROGRAM
18.00 Introduksjon og presentasjon av kunstneren Candice Breitz og verket "Love Story".
19.00 FNÆS Kammerorkester - Magnus Murphy Joelson - trombone, Jonas Flemsæter Hamre - saksofon, Jens
          Borge - Kontrabass
          Fremfører musikk skrevet av Jens Borge
19.30 "Usunt Opplegg & Andre Aktiviteter"
           Tale og performance av Anna Ihle med musikk komponert av Jens Borge. Fremføres av Voice of the Soul
           Choir med dirigent Priscila Serrano.

Bar og salg av hotdogs i foajéen.

Anna Ihle (f. 1984, Stavanger) har de siste årene skapt verk som undersøker arbeidets betydning i dag. I sitt kunstneriske arbeid har hun blant annet hugget i stein, skjært i tre, vasket gull og invitert til samtaler i arbeidsprosessen. Samtalene inneholder gjerne spørsmål som Når er arbeidsdagen din over? Hva regnes som jobb? Hei, hva tenker du på når du jobber? Når er timene etter jobb rekreasjon og ikke bare rehabilitering? På grunn av Ihles interessefelt har det vært uunngåelig å ikke dras tilbake til hjembyen med et arbeidsliv i endring, og hun flyttet derfor tilbake til Stavanger i 2016. Ihle har studert ved Konstfack i Stockholm og ved National Institute of Design i Ahmedabad. Hun har vist sine arbeider på blant annet Konsthall C, Uppsala Konstmuseum, Art Lab Gnesta, Spriten Kunsthall, RAM Galleri, Kunstmuseet i Nord- Trøndelag, Kunstgarasjen og Fotogalleriet. Hun er kåret til Årets Stavangerkunstner 2018, og har vært en av drivkreftene bak Atelierhuset Tou Scene og Studio 17. Til høsten reiser Ihle til Maastricht for å fortsette sin utforskning av arbeidslivets kompliserte strukturer på Van Eyck Academie.

FNÆS er et mindre ensemble bestående av Magnus Murphy Joelson (trombone), Jonas Hamre (saksofon) og Jens Borge (kontrabass). Som for anledningen spiller et verk av Jens Borge. Borge har brukt geometriske former som inspirasjon til komposisjonen - som er spesialskrevet til kuppelen og besetningen trombone, saksofon og kontrabass. Geometriske former med avvik og brutte linjer som glir over til å bli kråketegn.

Voices of Soul Choir ledes av Prescila Serrano. Koret vokste frem som en del av Serranos musikklærerpraksis på Voice of Soul Studio. Organisasjonen holder til på Metropolis i Stavanger. Koret skal være et avbrekk fra hverdagen og det er fokus på at medlemmene skal ha det gøy. I koret lærer de både å uttrykke og utfordre seg selv ved å opptre i ulike offentlige tilstelninger. De lærer sangteknikker og eksperimenterer med musikkuttrykk. På Kuppelkupp er det åtte kvinner med ulik bakgrunn, som sammen uttrykker sin lidenskap for sang og musikk.

Foto: Espen Birkedal