Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg
Arrangement

Kuppelkupp

Foredrag om dekadense og grafisk trykkeverksted for voksne

14. feb. 2019 KL. 18:00 - 21:00

Høsten 2018 åpnet museet utstillingen Olaf Lange - Makt og mytologier, i anledning årets første Kuppelkupp ønsker vi å tematisere utstillingen med foredrag og grafisk trykkeverksted. 

Per Buvik, forfatter, dr.philos. og professor emeritus ved Universitetet i Bergen (UiB), vil i sitt foredrag belyse Olaf Langes (1875 - 1965) litterære forbilder og hans forhold til dekadensbegrepet.

Denne kvelden vil vi også få anledning til å utfolde oss kreativt sammen med kunstner og grafiker Solveig Landa. Under veiledning av Landa prøver vi ut metoden monotrykk. Vi tar utgangspunkt i utvalgte elementer fra Langes rike billedverden, og setter sammen våre egne komposisjoner.

Årets første Kuppelkupp blir med andre ord en svært innholdsrik kveld med et variert og spennende program. 

_____________________________________________________________

Buvik har sin utdannelse fra UiB og Universitetet i Caen. Forfatteren har utgitt flere bøker om temaet, deriblant Dekadanse (Pax 2001), Georges Bataille (Gyldendal 1998) og Poesiens skandale. Om Baudelaire (Pax 1996). Han har også publisert flere bøker i Frankrike, samt en lang rekke tidsskriftartikler.

Landa er utdannet ved Montana State University, MT (BFA) og University of Washington, WA (MFA) i USA. Hun har deltatt på flere internasjonale og nasjonale utstillinger. Landa er innkjøpt til samlinger i inn og utland og hennes arbeider er brukt i offentlige kunstprosjekter. Landa er i dag verksmester på grafikkverkstedet Tou Trykk i Stavanger og er opptatt av å formidle kunst, holde kurs og undervise i grafikk.

______________________________________________________________

Kuppelkupp er navnet på en rekke månedlige torsdagskvelder med kunstfaglig og sosialt program. Programmet består av performance, temporære kunstprosjekter, forelesninger, samtaler og debatter. 

Foto: Arkivfoto UiB.