Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Kuppelkupp

Små Grå / Marianne Heier og Kunstgress

31. aug. 2017 KL. 17:00 - 21:00

19:00 Kjemi. Konsert med Små Grå
20:00 O. Performance med Marianne Heier og Kunstgress

KJEMI AV SMÅ GRÅ
”Hva er det vi driver med? Mye er bygget rundt en idé om årsak og virkning, men det er fortsatt vanskelig å få en skikkelig oversikt. Og så møter du de folka. Og så står dere der, mens øynene virker som de skal og alle grunnstoffene driver med sitt. Eller? Du får klippe og lime.”

Kjemi er en koreografisk og improvisert konsert fremført av Små Grå og laget i samarbeid med Kim Hiorthøy. Små Grå er Nina Mortvedt, Benedikte Kruse, Ingebjørg Loe Bjørnstad og Mai Elise Solberg. De fire sangerne gjør vokalimprovisasjon til noe som ikke lenger er en konvensjonell konsert, men som ligner mer på teater, dans eller scenekunst. Kim Hiorthøy er billedkunstner og musiker, men har de siste årene begynt å jobbe med koreografi. Kjemi er en forestilling, eller en konsert, som ”ganske forsiktig kommer til å sette alt ut av spill”.

Forestillingen er et samarbeid med nyMusikk Stavanger.
Varighet: 50 min.

O AV MARIANNE HEIER OG KUNSTGRESS
Performancen «O» er laget av Marianne Heier i samarbeid med dansekollektivet Kunstgress. Verket er laget i relasjon til Kitty Kiellands kunstnerskap på oppdrag fra Stavanger kunstmuseum.

«O» handler om selvstendighet og om oppløsningen av fastlagte kjønnsnormer. Utgangspunktet for verket er Kitty Kiellands grunnleggende tanker om kjønn. Heier har vært opptatt av hvordan disse tankene kommer til uttrykk i Kiellands jærlandskap, særlig i torvmyr-maleriene, som skildrer et horisontalt, bølgende landskap. Er landskapet og fremstillingen av det kjønnsnøytralt? Eller kan det knyttes til mannlige og kvinnelige kvaliteter?

I Heiers kunstverk minner pelsene på gulvet om et landskap, eller en slags stor, sammenhengende organisme. Performancen utspiller seg i det fysiske og direkte møtet mellom dansernes kropper og de avlagte pelsene. På denne måten går verket i dialog med de myke, brune myrlandskapene og fører de feministiske linjene i Kiellands malerier inn i vår tid.

Varighet: 60 min.

Marianne-Heier_Stavanger_foto-Kristine-Jakobsen-5.jpg#asset:2192Foto: Kristine Jakobsen