Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Kuppelkupp

Performance av Nils Bech

04. mai 2017 KL. 17:00 - 21:00

Velkommen til vårens siste Kuppelkupp med foredrag av kurator Natalie Hope O'Donnell og performance-konsert med Nils Bech. Vi lanserer også katalogen til utstillingen "Maria Nepomuceno – Afetosyntesis", med tekster av Luisa Duarte og Hanne Beate Ueland.

Kaffebaren KOKKO serverer mat og vidunderlig kaffe.

19.00 FOREDRAG AV NATALIE HOPE O'DONNELL
'Fra Fine Art til Live Art: noen tanker om nyere performance kunst'

Natalie Hope O’Donnell er kurator for samtidskunstprosjektene i Munchmuseet i bevegelse (2016–2019). Hun har doktorgrad fra Arkitekthøyskolen i Oslo om utstillingen som en romlig konstruksjon og utdannelse fra, blant annet, Royal College of Art i London og University of Oxford. O'Donnell er styreleder i Norsk Kuratorforening.

20.00 PERFORMANCE AV NILS BECH
Den norske musikeren og performance-kunstneren Nils Bech (f. 1981) og kunstneren Ida Ekblad (f. 1980) har samarbeidet kunstnerisk i mer enn ti år. På Kuppelkupp vil Bech fremføre sanger fra sitt seneste album ECHO (DFA/Fysisk Format, 2016), samtidig som han interagerer med nye skulpturelle arbeider av Ekblad.

Ida Ekblads skulpturer bærer uhyggelige menneskelige kvaliteter og agerer som stedsforetreder for historiefortelleren, elskeren eller gjenstanden i Bechs performance. Gjennom å bruke kunstverket som en samtalepartner - eller som stand-in for personen som sangen er skrevet til - åpnes en parallell dialog som speiler de ofte motstridende kommunikasjonsformene som ligger til grunn for albumet ECHO.

OM KUPPELKUPP
Kuppelkupp er navnet på en rekke langåpne torsdagskvelder med kunstfaglig og sosialt program. Dette er stedet for å komme sammen med andre kunstinteresserte, oppleve performance og temporære kunstprosjekter, høre kunstnersamtaler og forelesninger samt delta i debatter. Vårt inngangsparti glasskuppelen byr på god stemning med musikk, bar og god mat fra våre lokale samarbeidspartnere.

Foto: Benjamin A. Huseby