Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Kuppelkupp: seminar

Flyktningkrisen som forsvant?

24. mai 2018 KL. 18:00 - 21:00

Det har ikke vært flere mennesker på flukt i verden siden 2. verdenskrig. Hvordan har vår opplevelse av den såkalte flyktningkrisen endret seg fra høsten 2015 til i dag? Hvordan forholder vi oss til situasjonen her regionalt?

I lys av Candice Breitz videoinstallasjon LOVE STORY inviterer vi til et seminar for å diskutere flyktningsituasjonen i et internasjonalt og lokalt perspektiv.

DELTAKERE

• International Organization of Migration (IOM) vil holde hovedinnlegg om den globale situasjonen for flyktninger.
  • Bjørg Tysdal Moe, varaordfører i Stavanger kommune, gir oss et innblikk i hvordan lokalpolitikerne forholder seg til nasjonale retningslinjer i flyktning- og asylspørsmål.
  • Elisabeth Dyvik, programdirektør ICORN, Stavanger, forteller om ICORN nettverket og fribyforfatterordningen.
  • Ali Doradi, fribyforfatter og tegner fra Iran, forteller bl. a. om sine erfaringer fra flyktningleiren på Manus Island utenfor Australia og sitt nye liv i Stavanger
  • Hassan Guled, fra Somalia deler sine erfaringer som statsløs og 9 år på Hero mottakssenter
  • Maab Alashaab,to-barns mor fra Irak, deler sine erfaringer om det norske samfunn. Maab Alashaabs fotos og tegninger av Ali Doradi vises på storskjerm i auditoriet.

Tom Hetland, tidligere redaktør i Stavanger Aftenblad, er konferansier og møteleder.

Seminaret er et samarbeid mellom Stavanger kunstmuseum og kulturhistorisk avdeling i Museum Stavanger.

KIYOSHI YAMAMOTO - The Stitch Project
I forbindelse med seminaret inviterer Kiyoshi Yamamoto til performancen ‘The Stitch Project’. The Stitch Project er et internasjonalt kunstsamarbeid med fokus på dialog, kunnskapsformidling, politikk og håndverk gjennom interaktiv deltakelse mellom kunstnerne og publikum.

Via spinning av en tråd som skal gå fra Kåfjord til Hebron, en 10 m lang linduk der vi inviterer til en interaktiv performance med broderi, plantefarging fra lokale planter og matlaging skaper vi et rom for dialog og kunnskapsutveksling. Med prosjektet introduserer vi håndverk i nye omgivelser og dialog om samtid og politikk i nye settinger. The Stitch Project har vært I riddu riddu festival, Gaza, Kunstakademiet i Ramalha, Tromsø film festival, Rom 8 I Bergen, Al mamma Lab i Jerusalem, Fjaler internasjonale teaterfestival, Staamsund teaterfestival, Nordic hus i Reykjavik, Folkets hus i Kiruna, Sommer Melbu, Survival KIy i Rigam Nasjonale museum i Ukraina.

Deltakende kunstnere er: Kiyoshi Yamamoto (JP/BR), Hilde Hauan (NO), Marie Skeie (NO), Britta Marakatt-Laba (SE) og Oyman Salman (Palestina)